طبق گزارش ها شیرین کننده مصنوعی مورد استفاده در هزاران محصول توسط سازمان جهانی بهداشت برچسب «احتمالا سرطان زا برای انسان» را خواهد گرفت.

شیرین کننده مصنوعی در هزاران محصول سرطان زا است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،گزارش‌ها حاکی از آن است که به زودی یکی از افزودنی‌هایی که در بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار استفاده می‌شود، توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان ماده‌ای با خطر سرطان احتمالی برای انسان معرفی خواهد شد.

طبق گزارش ها شیرین کننده مصنوعی مورد استفاده در هزاران محصول توسط سازمان جهانی بهداشت برچسب «احتمالا سرطان زا برای انسان» را خواهد گرفت.

این شیرین کننده مصنوعی محبوب که در هزاران محصول در سراسر جهان از جمله نوشابه رژیمی، بستنی و آدامس استفاده می شود که ظاهرا به زودی به عنوان یک ماده با خطر احتمالی سرطان برای انسان اعلام می شود.

بازوی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، بررسی ایمنی آسپارتام را انجام داده و ماه آینده گزارشی را در مورد آن منتشر خواهد کرد.

رویترز روز پنجشنبه گزارش داد که این نهاد در حال آماده شدن برای برچسب زدن این شیرین کننده به عنوان احتمالاً سرطان زا برای انسان است. این بدان معناست که شواهدی وجود دارد که آسپارتام را با سرطان مرتبط می کند، اما محدود است.

این حرکت احتمالاً بحث برانگیز خواهد شد زیرا پیش از این هم این آژانس به دلیل ایجاد هشدار در مورد موادی که مصرف نکردن آن ها سخت است با انتقاد مواجه شده است مثلا قبلا اعلام کرده بود که کارشبانه، مصرف گوشت قرمز و استفاده از تلفن همراه احتمالا سرطان زا هستند.

تعیین میزان مصرف موادی مانند آسپارتام توسط کمیته مشترک افزودنی های غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و کشاورزی ملل متحد تشکیل شده انجام می شود. این کمیته نیز در سال جاری بررسی استفاده از آسپارتام را آغاز کرده است.

این کمیته به همراه آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، نتایج یافته های خود را در 14 جولای 2023 (23 تیر 1402) منتشر خواهد کرد.

آسپارتام به طور گسترده ای به عنوان یک شیرین کننده محبوب از دهه 1980 مورد استفاده قرار گرفت و امروزه در محصولاتی مانند نوشابه های رژیمی، آدامس، غلات صبحانه و حتی قطره های ضددسرفه یافت می شود.

نهادهای نظارتی در سراسر جهان پس از بررسی شواهد موجود، استفاده از آسپارتام را تایید کردند. شرکت های بزرگ مواد غذایی و نوشیدنی ده ها سال است که از وجود آسپارتام در محصولات خود دفاع می کنند. صنایع غذایی روز پنجشنبه نگرانی های جدی خود را در مورد این گزارش ها ابراز کردند.

شواهدی وجود دارد که سؤالاتی را در مورد تأثیر بالقوه آسپارتام بر خطر سرطان ایجاد می کند. مطالعه‌ای در فرانسه با حضور حدود 100هزار بزرگسال در سال گذشته نشان داد افرادی که مقادیر بیشتری شیرین‌کننده‌های مصنوعی از جمله آسپارتام مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان بالاتری قرار دارند. مطالعه دیگری در ایتالیا در اوایل دهه 2هزار گزارش داد که برخی از سرطان‌ها در موش‌ها با آسپارتام مرتبط است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha